Levesek

Édesapám marhahúslevese

benne főtt zöldségekkel, lúdgége tészta betéttel (1,9)

Csészében 990.-
Fazékban 1190.-

Füstölt csülkös babgulyás

vele főtt füstölt csülökkel (2,3)

Csészében 990.-
Fazékban 1490.-

Májgombócleves

velefőtt zöldségekkel (1, 9)

Csészében 990.-
Fazékban 1190.-

Tárkonyos sertésraguleves

tejszínnel habarva, házilag gyúrt kapros-juhtúrós gombóccal (1,3)

Csészében 990.-
Fazékban 1190.-

Makói fokhagymakrémleves

lágy reszelt sajttal (1,3)

Csészében 990.-

Előételek

Velős kanapé

friss zöldségekkel (1)

990.-

Betyárok palacsintája

A palacsintába legfinomabb marhapörköltünket töltjük és annak rendje módja szerint morzsába hempergetjük és megsütjük. A pörköltszaftos fokhagymás tejföl a ráadás (1,2,3,7)

1290.-

Haltepertő

rántott hagymakarikával, lilahagymával, friss kenyérrel (1,3)

1390.-

Halételek

Filézett pontyszeletek rántva

rántva, citrommal és petrezselyemmel ízesített fűszeres vajjal (1,2,3,4)

2190.-

Harcsapaprikás Kiskakas módra

tejfölös tépett túrós csuszával, pörccel (1,2,3,4)

2890.-

Csiperkegombás roston harcsafilé

tejszínes mártásban
A harcsafilénket pirospaprikás lisztbe mártjuk, vajon grillezzük. A csiperkét ezután dobjuk rá, hogy a tejszínes mártással kapott étket a tányérra helyezzük (1,3,4,15)

2290.-

Filezett ponty hallé

hozzá kérhető belsőség +750Ft

1990.-

Csárdagazda ajánlatai

Kemencés kacsacombok

párolt lilakáposztával (1,2,3,10)

2490.-

Csőben sült „Bóbitás” csirkemell

A csirkemellfilét fűszeresen roston megsütjük, majd a tetejére a párolt brokkoli rózsákat halmozva, lágy sajtmártással és reszelt sajttal megszórva ropogósra pirítjuk (1,2)

1990.-

Mustáros ’’bélszínlángos”

ahogy István Misi készíti ( 250 gr ) (1,10)

3990.-

Borjúláb rántva

gerezdes burgonyával és tartármártással

2550.-

Rézi néni köntöse

A sertésnek bordáját megklopfoljuk és ízlés szerint fűszerezzük, amibe vöröshagymát, barna csiperkét, paprikát, paradicsomot és parasztkolbászt töltünk. Feltekerve zsemlemorzsás köntösbe bújtatjuk és bő zsírban kisütjük (1,2,15)

2270.-

Kanász pecsenye tekerve

A rozmaringos fokhagymás vaslapos sertésborda batyukat mustáros csemege uborkával, parasztkolbásszal és reszelt sajttal megtöltjük, a végén pedig füstölt császárszalonnával borítjuk. (3,10)

2250.-

Frissen készült ételek szárnyasból

Rántott csirkemellfilé

(1,2)

1490.-

Kőris-hegyi szaftos csirkemellszeletek

csuszatésztával
Sült füstölt császárhússal gazdagított, csiperkegombás szaftos csirkemell csusza tésztával, szegedi paprikával készült tejfölös mártásban (1,2,3,15)

2750.-

Kék szalag-os csirkemell

Klasszikus lágy sajttal és finom sonkával töltött csirkemellünket hatalmas adag szeretettel is megtöltjük és ezt rántva tesszük a tányérra. (1,2,3)

1990.-

Alföldi juhász jércéje

A kaporral és fűszerekkel ízesített juhtúrós töltelékkel göngyölt csirkemellet panírozva bő zsiradékban sütve fokhagymás vajjal locsolva tálaljuk. (1,2,3)

2290.-

Roston csirkemellfilé

házi fűszerezéssel

1850.-

Kijevi jércemell

Vajjal kevert reszelt sajtot fűszerezzük és friss petrezselyem zölddel ízesítjük, amit a csirkének mellébe töltünk, és feltekerve zsemlemorzsában kirántjuk. (1,2,3)

1990.-

Baconbe göngyölt roston csirkemellfilé

mozzarellával és paradicsommal töltve (2,3)

2270.-

Sült csirkemell

Grillezett sajttal hízott, vaslapon sütve

1390.-

Frissen készült ételek sertéshúsból

Rántott sertésborda

(1,2)

1490.-

Brassói aprópecsenye ”Szűziesen”

A klasszikus brassóit a sertés legnemesebb részéből készítjük fokhagymával és házi sült burgonya gerezdekkel.

2290.-

Brassói aprópecsenye ”Szűziesen”

A klasszikus brassóit a sertés legnemesebb részéből készítjük fokhagymával és házi sült burgonya gerezdekkel.

2290.-

Magyaróvári szűzérmék kemencében sütve

A sertésszűzérméket kellemesen elősütjük és barna csiperkét, sült kemencés sonkát és füstölt sajtot halmozunk a tetejére, amelyet így kemencében készre sütünk. (3,15)

2290.-

Csülök Pékné módra

Az egészben sült csülköt a kemencében a hagymával és zöldségekkel együtt sütjük minden levével és szaftjával, hogy magába szívja azt.

2190.-

Csongrádi göngyölt sertésszelet bundában

A megveregetett sertéskarajt kiterítjük és megtöltjük paprikával, pikáns almapaprikával, parasztkolbásszal, darált hússal, sajttal, tojással azért, hogy útra kész legyen. Zsemlemorzsába forgatva bő zsírban kisütjük. (1,2,3,13)

2350.-

Velővel töltött sertésszelet rántva

A sertésbordát nem túl vékonyra kiveregetjük és ízes velővel és finom vöröshagymával készült ragunkat beletöltjük. Zsemlemorzsába hempergetjük és ropogósra sütjük. (1,2)

2250.-

Rántott sertésmáj

(1,2)

990.-

Roston sertésborda Holstein módra

A rostlapon sütött sertésbordákat lágy tükörtojásokkal tálaljuk és pecsenyeszaft is kerül alája. (2)

1790.-

Vadász és a Szűz

A sertésszüzet füstölt császárhúsba tekerjük és vaslapon grillezzük, ezután pedig pirított gombás tejszínes barnamártással leöntjük a vendég kedve szerint. (3,10,13,15)

2390.-

Cigánypecsenye

A malactarját jó nagy szeletre vágjuk és jó sok fokhagymával a sertésnek zsírján porhanyósra sütjük és a tetejére a császárhúsból készült ’’kakastaréjt” helyezzük.

2290.-

Agglegény csülök burgonyával

Ahogy a lusta agglegények a felkockázott kemencés csülköt paprikával, paradicsommal, fokhagymával és lilahagymával serpenyőben összesütjük, amihez pecsenyeszaftot és házi gerezdes burgonyát is teszünk.

2590.-

Falusi batyu rántva

A sertésbordát felgöngyöljük, de előtte még vastagon megtöltjük zöldpaprikával, hagymával, parasztkolbásszal, sajttal, tojással és csemegeuborkával. Ezután a batyukat bundázzuk és készre sütjük. (1,2,3,13)

2350.-

Velőrózsák rántva

házi sültburgonyával, tartármártással(1,2,3,10)

2350.-

Kímélő ételek

Rántott trappista sajt szeletek

sült burgonyával, tartármártással (1,2,3,10,17)

1990.-

Grillezett mozzarella

friss saláta ágyon ezersziget öntettel (3,13)

2390.-

Fűszeres csirkemellcsíkok

tavaszi salátával, kapros-joghurtos öntettel (2)

2390.-

Túrós csusza

házi tejföllel, pörccel (1,2,3)

1290.-

Kiskakas csárda csirkemelles salátája

A házilag készült káposztasalátát reszelt répával, csemege uborkával és reszelt sajttal vegyítjük és tartármártással ’’megkötjük”. A tetejére fűszeres roston sütött csirkemellszeleteket halmozunk. (2,3,10,17)

2390.-

Csárda pörköltek

Kiskakas pörkölt

kakastökével és kakastaréjjal, galuskával (1,3)

2900.-

Velős pacalpörkölt

2390.-

Pacalpörkölt

60 dkg

2150.-

Marhapörkölt galuskával

(1,3)

2900.-

Köretek

Tepsis burgonya
Forgatott burgonya
Házi ’’gerezdes’’ sültburgonya
Párolt rizs
Pirított gombás párolt rizs
Burgonyapüré

690.-
690.-
490.-
590.-
650.-
590.-

Desszertek

Galuska
Túrós csusza
Grillezett zöldségek
Friss vegyes zöldsaláta
Házi rétesek

590.-
690.-
690.-
790.-
690.-

Savanyúságok

Csemegeuborka (13)
Tejfölös uborkasaláta (2)
Káposztasaláta (17)
Csípős almapaprika (13)
Házi paradicsomsaláta lilahagymával (17)

590.-
690.-
490.-
590.-
690.-

Egyszemélyes vegyes sültes táljaink

Kakastál férfiasan

Roston sertésborda hagymás kakastökével, pirított velővel lecsósan, házi gerezdes sült burgonyával, vegyes savanyúságokkal

2890.-

Nemesek eledele

Füstölt császárhúsba göngyölt sertésszűz, Vadász mártással, Fokhagymás-mézes csülök vaslapon, házi gerezdes sült burgonya, pirított gombás párolt rizs, házi vegyes savanyúságok

3270.-

Erdélyi fatányéros forgatott burgonyával, kakastaréjjal

A malacnak tarjarészét és máját fokhagymával, a csirkének mellét fűszeresen roston sütjük, a tetejére pedig császárszalonnából „kakastaréjt” teszünk. Mindezt csárdagazdánk forgatott burgonyájára halmozzuk és savanyúsággal tálaljuk

3350.-

Két és háromszemélyes vegyes sültes táljaink

Gyevi bíró sültes tálja

Fokhagymás roston sertésborda tejszínes gombával, Rántott harcsafilé szeletek fűszeres vajjal, Gyevi rántott karaj pirított gombával és sajttal töltve, forgatott burgonyával, párolt rizzsel, házi savanyúságokkal

5990.-

Csongrád-Csanád-i sültes tál

Bóbitás csirkemellfilé, Grillezett mozzarella sajt, Tejszínes-gombás roston harcsafilé, Alföldi juhász jércéje, házi gerezdes sült burgonyával, párolt rizzsel, friss tavaszi salátával kapros joghurtos öntettel

6990.-

Ínyenc vendég sültes tálja

Csongrádi göngyölt sertésszelet bundában, Falusi batyu rántva, Rántott harcsafilé fűszeres vajjal, Rántott velőrózsák, forgatott burgonyával, pirított gombás párolt rizzsel, házi vegyes savanyúságokkal

8990.-

Sándor utcai sültes tál

Füstölt császárhúsba göngyölt sertésszűz roston, Sertésborda Holstein módra, Kék szalag-os csirkemellfilé, házi gerezdes sült burgonyával, pirított gombás párolt rizzsel, grillezett zöldségekkel

5990.-

Fáradt vándor pecsenyés tálja

Rézi néni köntöse, Csülök Pékné módra, Fokhagymás roston sertésmájszelet, Bóbitás csirkemell, forgatott burgonyával, párolt rizzsel, grillezett zöldségekkel

8990.-

Allergén jelölés

A 1169/2011/EU Rendelet az alábbi allergiát és intoleranciát okozó anyagokat nevesíti. Esetükben kötelező a fogyasztó tájékoztatása:

1.Glutént tartalmazó gabonafélék, 2. Rákfélék és a belőlük készült termékek, 3.Tojás és a belőle készült termékek, 4. Hal és a belőle készült termékek, 5.Földimogyoró és a belőle készült termékek, 6. Szójabab és a belőle készült termékek, 7. Tej és az abból készült termékek, 8. Diófélék, azaz mandula, mogyoró, dió, kesudió, pekándió, brazil dió, pisztácia,makadámia vagy queenslandi dió és a belőle készült termékek, 9. Zeller és a belőle készült termékek, 10. Mustár és a belőle készült termékek, 11. Szezámmag és a belőle készült termékek, 12. Kén-dioxid és az SO2-ben kifejezett szulfitok 10 mg/kg, illetve 10 mg/literösszkoncentrációt meghaladó mennyiségben, 13. Csillagfürt és a belőle készült termékek, 14. Puhatestűek és a belőlük készült termékek, 15. Gomba, gombafélék, gombatartalmú egyéb, 16. Eper, málna, 17. Cukor